بررسی برنامه‌های حسابداری رایگان و نرم افزارهای صندوق فروشگاهی

بررسی نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی مختلف
زمان برای مطالعه: 6 دقیقه

فهرست مطالب

هنگام انتخاب نرم‌افزار حسابدای فروشگاهی، قطعا به مدل‌های مختلف برخورده‌اید. هلو، هایپریک، حسابفا، چرتکه و … از جمله نرم‌افزارهای حسابداری فروشگاهی موجود در بازار ایران‌اند. برای آنکه بتوانید بهترین مدل را انتخاب کنید، باید مزایا و معایب هر کدام از نرم‌افزارهای بالا را بدانید و ویژگی‌های آن‌ها را با لیست نیازهایتان تطابق بدهید. به‌همین خاطر مطلبی درباره بررسی برنامه‌های حسابداری رایگان و نرم افزارهای صندوق فروشگاهی نوشته‌ایم. در این مطلب نرم‌افزارهای صندوق فروشگاهی معروف ایرانی را بررسی کردیم تا بتوانید بهترین نوع را انتخاب کنید. پس ادامه مطلب را با‌ دقت بیشتری بخوانید.

 

 معرفی و بررسی انواع نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی

در این مقاله قرار است 5 نرم‌افزار معروف در حوزه نرم‌افزارهای حسابداری فروشگاهی را بررسی کنیم. یعنی هلو، محک، چرتکه، هایپریک و حسابفا! در هر بخش، مزایا و معایب را معرفی می‌کنیم تا با آگاهی کامل، نرم‌افزار مناسب را انتخاب کنید.

 

 نرم افزار حسابداری هلو

احتمالا اسم نرم‌افزار هلو زیاد به گوشتان خورده‌است. برند هلو یکی از نرم‌افزارهای مطرح در حوزه حسابداری است و با امکانات گوناگون خود، تلاش می‌کند درست مانند یک حسابدار، همیشه در دسترس صاحبان فروشگاه‌ها و مغازه‌ها باشد. هلو جامع و کاربردی است و می‌توانید حسابداری کسب‌وکارتان را تمام و کمال به آن بسپارید. این نرم‌افزار را می‌توانید در چهار سطح ساده، متوسط، پیشرفته و پیشرفته دو کاربره تهیه کنید. بسته به نوعی که می‌خرید، امکانات مختلف نیز در اختیارتان قرار می‌گیرد. مثلا با خرید سطح ساده نرم‌افزار، موارد زیر در اختیار شماست:

  • عملیات انبار، خرید و فروش، گردش چک، بانک و عملیات مالی به‌صورت اتوماتیک؛
  • معرفی کالاها به‌همراه درج مشخصات محصول، برند، مدل و…؛
  • تعیین حداقل و حداکثر تعداد برای کالاها؛
  • عملیات ثبت سفارش خرید و فروش؛
  • گزارش موجودي و کاردکس تعدادی کالاها؛
  • گزارش سود هر كالا، هر فاكتور، هر طرف حساب در بازه زمانی مختلف و گزارش سود و زیان به‌صورت کلی.

 

نرم‌افزار هلو، تحت وب یا ابری نیست و باید آن را روی سخت‌افزار مناسب مانند کامپیوتر نصب کنید. نصب کردنش هم پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد و کمی تکنیکی است. بنابراین بهتر است برای نصب کردن آن، از پشتیبانی هلو کمک بگیرید.

نکته دیگر درباره ارائه خدمات یا امکانات افزودنی نرم‌افزار هلو است. هلو بعضی از امکانات را به‌صورت جداگانه می‌فروشد. به عنوان مثال اگر نیازی به فاکتور اشانتیون داشته باشید یا گزارشی از کالاهای فروش نرفته‌تان بخواهید، باید این امکان را از هلو بخرید. پشتیبانی هلو هم نیاز به تمدید دارد. پشتیبانی هلو فقط یک سال اول رایگان است و بعد از آن، باید مبلغی را برای تمدید بپردازید. بنابراین اگر می‌خواهید هلو را انتخاب کنید، سطوح مختلف نرم‌افزار را با نیازهای فروشگاه‌تان مقایسه کنید و امکانات افزودنی را هم انتخاب کنید که نیاز دارید. بعد هزینه نهایی را با بودجه‌تان مقایسه کنید.

 

نرم افزار حسابداری حسابفا

برند حسابفا این نرم‌افزار را به‌عنوان یک راه حل جامع برای رفع نیاز حسابداری سازمان‌ها، شرکت‌ها و فروشگاه‌ها طراحی کرده‌است. خلاف هلو، پشتیبانی حسابفا رایگان است. حسابفا تحت وب است و نیازی به نصب کردن آن نیست و آنلاین است. با حسابفا می‌توانید داشبورد مدیریتی فروشگاه را بر اساس سلیقه شخصی‌تان تنظیم کنید. اما تنظیمات آن کمی پیچیده‌است و احتمالا گیجتان خواهد کرد.

 

حسابفا امکانات بسیار گسترده و متنوعی دارد، بنابراین اگر یک کسب‌وکار نوپا دارید یا فروشگاهتان چندان بزرگ نیست، احتمالا حسابفا انتخاب مناسبی برای شما نباشد. زیرا بسیاری از قابلیت‌ها و ویژگی‌های آن، برای فروشگاه‌های بزرگ با فروش بالا و کارمندان متعدد مناسب است. به عنوان مثال یک کسب‌وکار کوچک، نیازی به امکان حقوق و دستمزد ندارد. یکی از مزیت‌های حسابفا برای صاحبان کسب‌وکار، متصل بودن آن به سامانه مودیان و ارسال خودکار فاکتورها برای محاسبه مالیات به این سامانه است.

 

حسابفا هم چهار سطح دارد که هر کدام ویژگی‌ها و محدودیت‌های خاصی دارند. به عنوان مثال اگر طرح سه که مناسب کسب‌وکارهای در حال رشد است را انتخاب کنید، در ماه فقط می‌توانید 300 سند حسابداری ثبت کنید. یا اگر طرح اول را انتخاب کنید، دیگر امکان اتصال به سامانه مودیان را نخواهید داشت. حسابفا، به دستگاه پوز بانکی وصل نمی‌شود.

 

نرم افزار حسابداری محک

 اسم محک را که می‌آوریم، احتمالا نام خیریه محک به ذهنتان خطور می‌کند. باید بگوییم بیراه نیست. زیرا خیریه محک نیز زیر مجموعه برند محک است. یکی دیگر از محصولات این برند، نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی‌شان است. این نرم‌افزار را با هدف کمک به کاربران در انجام محاسبات حسابداری و مدیریت امور مالی طراحی کرده‌اند.

 

محک با  ویژگی‌های خاصی که دارد، از بروز خطای انسانی جلوگیری می‌کند و دقت در محاسبات را افزایش می‌دهد. مانند هلو، محک هم چهار سطح مختلف دارد که هرکدام، ویژگی‌ها و محدودیت‌های خودشان را دارند. به عنوان مثال در سطح یک، ویژگی انبارداری تکمیلی در اختیار شما نیست. از طرف دیگر، محک برخی از امکانات را جداگانه می‌فروشد. مثلا اگر نیاز به تحلیلگر داشته باشید، باید آن را جداگانه تهیه کنید. یکی از مزایای محک، ارائه نرم‌افزار حسابداری برای صنف‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و حتی استفاده شخصی است.

 

نرم افزار حسابداری فروشگاهی هایپریک

هایپریک مختص به فروشگاه‌ها، مغازه‌ها و سوپرمارکت‌ها طراحی شده‌است. هرآنچه که برای مدیریت فروشگاه به آن نیاز دارید را فراهم می‌کند. مانند حسابفا، هایپریک هم تحت وب است و نیازی به دانلود کردن و نصب آن ندارید. اشتراک رایگان 7 روزه هم دارد. برای صدور فاکتور و پیش فاکتور، ثبت و تعریف کالا و ذخیره اطلاعات مشتریان و تامین‌کنندگان، محدودیتی ندارید. هایپریک اشتراک یک ماهه، سه‌ماهه، شش‌ماهه و یکساله دارد. فرقی نمی‌کند کدام اشتراک را تهیه کنید، امکانات همه اشتراک‌ها یکسان است.

 

خلاف محک، برای دریافت گزارش‎های مختلف مالی و تحلیلی، لازم نیست افزونه اضافی تهیه کنید. نرم افزار حسابداری هایپریک اطلاعات حسابداری را خودکار، به‌صورت گزارشات مفید و کاربردی آماده می‌کند. مدیر فروشگاه می‌تواند با استفاده از این گزارشات، تصمیمات بهتر و موثرتری بگیرد.

 

یکی از قابلیت‌های دوست‌ داشتی هایپریک، وجود بانک کالاست. در این بانک اطلاعات بیش از 30 هزار کالا وجود دارد که کارتان را برای تعریف کردن کالاها در نرم‌افزار راحت‌تر می‌کند. این اطلاعات هم دائما به‌روز می‌شوند و به تعداد کالاهای موجود در آن هم اضافه می‌شود. هایپریک با تبلت، کامپیوتر، لپ‌تاپ و سیستم عامل‌های ویندوز، اندروید، iOS و مک سازگار است. در گوشی تلفن همراه هم می‌توانید با بخش مدیریتی هایپریک کار کنید. این را هم بگوییم که هایپریک آنلاین است و عملکرد آفلاینش، محدودیت‌هایی دارد. یعنی اگر به اینترنت وصل نباشید، فقط بعضی از بخش‌های آن را می‌توانید استفاده کنید.

 

حسابداری منظم با هایپریک

 

نرم افزار حسابداری چرتکه

چرتکه هم یکی دیگر از برندهای شناخته‌شده در زمینه نرم‌افزار‌های حسابداری است. این محصول با ارائه راه حل‌های متنوع، به کسب‌و‌کارها کمک می‌کند تا فرآیندهای مالی و حسابداری خود را  کاملا حرفه‌ای مدیریت کنند. اگر صاحب رستورانید، چرتکه انتخاب خوبی است. این نرم‌افزار قادر است فاکتورهای خرید و فروش را به‌دقت ثبت و مدیریت کند.

 

چرتکه هم مانند محک و هلو، سطوح مختلفی دارد. می‌توانید مناسب با نیازتان یکی از چهار سطح پایه، استاندارد، پیشرفته یا حرفه‌ای را انتخاب کنید. اما اگر سطح پایه را انتخاب کنید، قابلیت اتصال به کارت‌خوان را از دست می‌دهید. قابلیتی که برای ادامه حیات فروشگاه، قطعا به آن نیاز خواهید داشت.

 

 5 نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی را با هم مقایسه کردیم و از مزایا و معایبشان گفتیم. با این مقایسه، راحت‌تر می‌توانید نرم‌افزار مناسب فروشگاه و کسب‌وکارتان را انتخاب کنید. با توجه به پیشرفت فناوری، امروزه استفاده از نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی بیش از پیش ضروری‌شده‌است. این نرم افزارها با ساده‌سازی فرآیند حسابداری و کاهش خطاهای محاسباتی، عملکرد کسب‌وکار را بهبود می‎بخشند و کمکتان می‌کنند سود بیشتری به‌دست بیاورید. این هم از بررسی برنامه‌های حسابداری و نرم افزارهای صندوق فروشگاهی!

سوالات متداول

1. آیا نرم افزار حسابداری فروشگاهی قابل استفاده برای انواع فروشگاه‌ها است؟

بله، نرم افزار حسابداری فروشگاهی به‌صورت کلی قابل استفاده برای انواع فروشگاه‌ها است. این نرم افزار می‌تواند برای فروشگاه‌های خرده‌فروشی، عمده‌فروشی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، فروشگاه‌های آنلاین و غیره مناسب باشد. با این حال، قبل از انتخاب نرم افزار باید مطمئن شوید که دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی است که با نیازها و الزامات فروشگاه شما سازگاری دارد.

2. آیا این نرم افزارها قابلیت اتصال به دستگاه‌های فروشگاهی مانند بارکدخوان و دستگاه کارت‌خوان را دارند؟

بله، بسیاری از نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی مانند هایپریک امکان اتصال به دستگاه‌های فروشگاهی مانند بارکدخوان و دستگاه‌های پرداخت الکترونیکی را داراند. این امکان به فروشگاه‌ها کمک می‌کند که عملیات فروش را به شکلی سریع‌تر و دقیق‌تر انجام دهند و از خطاهای دستی جلوگیری کنند.

3. آیا این نرم افزارها قابلیت اتصال به سیستم‌های مالی و بانکی دارند؟

بله، بسیاری از نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی قابلیت اتصال به سیستم‌های مالی و بانکی را دارند. این امکان به فروشگاه‌ها کمک می‌کند که تراکنش‌ها و مالیات‌ها را به‌صورت اتوماتیک ثبت و پیگیری کنند و نیاز به ورود دستی اطلاعات را کاهش دهند.

4. آیا نرم افزار حسابداری فروشگاهی امکانات گزارش‌گیری پیشرفته دارد؟

بله، بسیاری از نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی امکانات گزارش‌گیری پیشرفته و آنالیز داده‌ها را دارا هستند. این امکانات به صاحبان فروشگاه امکان می‌دهند تا اطلاعات مالی و عملکرد فروشگاه را به بهترین شکل تجزیه و تحلیل کرده و تصمیم‌گیری‌های استراتژیک بهتری را انجام دهند.


ثبت نظر


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

آینده را امروز شروع کنید